JELENTKEZÉSI LAP

A jelentkezési lapokat egerének jobb gombjával tudja letölteni.
Kérem kattintson az alábbi 3 db. jpg formátumú doc-ra, majd nyomtassa ki, töltse ki (lehetőleg nyomtatott, olvasható módon) és írja alá. Ezt követően kérjük postai úton a főlapunkon megadott címre, vagy a  bcserhat@gmail.com email címünkre eljuttatni!!!


A Cserhát Művészkör 2020.évi egyszerűsített
éves beszámolója és mérleg-jelentése


A Cserhát Művészkör 2019.évi egyszerűsített
éves beszámolója és mérleg-jelentése

A Cserhát Művészkör 2017.évi egyszerűsített
éves beszámolója és mérleg-jelentése

A Cserhát Művészkör 2016.évi egyszerűsített
éves beszámolója és mérleg-jelentése
A Batsányi-Cserhát Művészkör 2015.évi egyszerűsített
éves beszámolója és mérleg-jelentése

Kivonat Társadalmi Szervezet Nyilvántartási adatairól
A Batsányi-Cserhát Művészkör 2014.évi közhasznú egyszerűsített
éves beszámolója és mérleg-jelentése


FONTOS!

A Batsányi Cserhát Művészkörről és 2014. évi programjairólAlapító okiratunkban így írjuk:

"Célunk felkutatni a perifériákon élő alkotó ifjúságot, és általában vállalni az alkotó embert korhatár- és minden megkötöttség nélkül, felvállalva a kisebbségi csoportok bevonását is,
- írói védelem:
- harcolni a rasszizmus ellen a magunk régiójában:
- a mai polgári Magyarország fellendülésének segítése a Batsányi kultusz továbbvitelével:
- célkitűzései között szerepel a "Népi"- és a "Nyugatos" mozgalmak felélesztése.

Az elmúlt esztendők során mindenféle irányzatot támogató szellemiség alakult ki és országosan is sikerült létrehozni egy színes palettá, mely behálózza hazánk szinte minden városát.
42 éve alakultunk!
A taglétszám 300 fő körül mozog. Sok benne a fogyatékos, beteg, rokkant művész, akik nem tudnak rendezvényeinken megjelenni, de általában 200 fő mindig jelen van műsorainkon.
A Kör hivatalos folyóirata a Délibáb magazin, mely 22 éve működik s eddig több mint ötezer művésznek biztosított megjelenést, vers-, próza-, képzőművészet-, zenemű-, grafika-, kritika-, esszé-, stb. formában.
A tagság szellemi vezetője, a kör egyik alapítója Bornemisza Attila, Quasimodo- díjas költő, író, esztéta, a Szent Lázár Lovagrend tiszti arany fokozattal kitüntetett parancsnoka.
Évente két- három alkalommal rendez fesztivált, tárlatokat az Erzsébetligeti Színházban. A kör nevében, évente ír ki irodalmi-, képzőművészeti pályázatokat minden művészeti ágban, szintén az Erzsébetligeti színházban.
Folyóirat és könyvkiadás is szerepel a művészkör feladatai között, s mindezt ingyen, önerőből. Eddig 150 kiadvánnyal büszkélkedünk s olyan alapítóink, támogatóink vannak, mint: Baranyi Ferenc, költő, Keres Emil színművész, Dévai Nagy Kamilla zeneművész, Bacsa Ferenc gitárművész, énekművész, Dragony Tímea zeneszerző, Czigány György költő és sokan mások.
A Batsányi-Cserhát Művészkör egyik legfontosabb célkitűzése, a Magyar nyelv szépségének és helyességének továbbvitele, hogy örömet okozhassunk másoknak is a közlés-, és törődés lehetőségeivel.

A kör elnöke: Lovag Bornemisza Attila, József Attila aranykoszorús költő, a Történelmi Szent Lázár Lovagrend Máltai ágának egyik főparancsnoka, kulturális referense.
Titkár: Dezső Ilona Anna költő, festőművész.

(A Kör számlaszáma:11702036 - 20644688 OTP. bank Rt.
Adószám: 18083464-1 -42)
Címe: Budapest, Dezsőfia u. 7. 1162.
Telefon: 06-1-4090969 vagy 06 /30 741-9404

Email: bcserhat@gmail.com
Honlap: www.cserhat-muveszkor.hu

Felhívjuk kedves érdeklődőink figyelmét, hogy a Batsányi Cserhát Művészkör legközelebbi rendezvényeire:

- 2014 február 15. - d.e. 9 - 12-ig "Előadás a festészetről". Témavezető: Simon M. Veronika lovagparancsnok, festőművész.
- 2014 május 03. - Tavaszi Fesztivál - d.e. 10-15-ig.
- 2014 Október 18. - előadás a festészetről II. rész. Simon M. Veronika Munkácsy díjas festő- és egyházművész előadása.
- 2014 november 09. - d. e. 10-15-ig, kiállítással összekötött Őszi Gálát rendezünk az Erzsébetligeti Színházban. Megnyitja a XVI. Kerület polgármestere: Kovács Péter fővédnök és Vincze Ágnes képviselő. Másik fővédnökünk Fazekas Sándor, Vidékfejlesztési Miniszter úr, Szabó Csilla a Corvin Művelődési Ház- Erzsébetligeti Színház igazgatója és sokan mások.FONTOS!

A Batsányi-Cserhát Művészkör 2013.évi közhasznú egyszerűsített
éves beszámolója és mérleg-jelentéseFONTOS!

FESZTIVÁL: 2012. novemberében az Erzsébetligeti színházban!
reggel 9-15 óráig. Képzsűrizés, műsor!
Külön meghívó is megy!

Tisztelettel:
Lovag Bornemisza AttilaA Művész Kör székhelyének címe:


1162 Budapest, Dezsőfia u. 7.
Tel.: 409-0969
Számlaszám: 11702036-20644688 OTP"VIGYÁZÓ SZEMEK"

A BATSÁNYI KULTUSZ FÁKLYAVIVŐI Alapító okiratukban így írták: célunk felkutatni a perifériákon élő alkotó ifjúságot, és általában vállalni az alkotó ember korhatár nélküli felkutatását, minden megkötöttség mellőzve, vállalni a kisebbségi csoportok bevonását, írói védelmet: harcolni a rasszizmus ellen a magunk régiójában: felkutatni a Batsányi. kultusz továbbvitelében tett polgári Magyarország fellendülését: a Népi- és a Nyugatos mozgalmak felélesztését tűzték ki célul. Mindenféle irányzatot támogató szellemiség alakult ki az elmúlt esztendők során és országosan is sikerült kialakítani egy színes palettát mely behálózza hazánk szinte minden városát. Már egy generációt sikerült hazánkban művésszé, elismert alkotóvá érlelnünk, műhelymunkánkkal. A Kör folyóirata a Délibáb,mely 18 éve működik s eddig több mint ötezer művésznek biztosított megjelenést, vers, próza,képzőművészet, zenemű, grafika, kritika, esszé, stb. formájában. A tagság szellemi vezetője Lovag Ihász-Kovács Éva költő, Fekete István-díjas író, esztéta, ki egyik alapítója a Körnek, és harmincnyolc éve szeretettel fogja az alkotók kezét, bölcs tanításával sokak számára mutatott példát és követői mai napig is őt, a Délibáb alapító főszerkesztőjét tekintik mesterüknek. A Kör minden hó utolsó szombatján tart irodalmi, délelőttöt, zenével kísért matinét, műhelymunkát az Erzsébetligeti Színház kis termében. Évente két-három alkalommal pedig nagy fesztiválokat, tárlatokat rendez és évente ír ki irodalmi, képzőművészeti pályázatokat minden művészeti ágban. Folyóirat és könyvkiadás is szerepel repertoáljukban: eddig 100 kiadvánnyal büszkélkedhetnek s olyan alapítóik, támogatóik vannak mint: Baranyi Ferenc, költő, Keres Emil színművész, Dévai Nagy Kamilla zeneművész, Bacsa Ferenc gitárművész, énekművész, Czigány György költő és sokan mások. A Művészkör feladatának tekinti, hogy elzárt falvakban, messze az irodalom centrumoktól lévő alkotókat megkeresése és felfedezze azok tehetségét, fórumot adva kibontakozásukhoz, a nyilvánosság előtt, színpadon és irodalmi pályázatokon, hogy a magyar nyelv szépségét és helyességét is továbbvihesse a létezők, hogy örömet okozzanak másoknak is a közlés, törődés lehetőségével. ( A Kör számlaszáma: 11702036 - 20644688 OTP. Bank Rt. ) Címe: Budapest,Dezsőfia u. 7. 1162. regionális csoportjai: Debrecen, ahol Tokaji Márton költő az elnök, Székesfehérvár, Vác, Tura: Blaskovics Judit, Sándor Irén, Győr, Baráti Molnár Lóránt költő vezetésével, Pécs, Papp Judit költő vezetésével. Vas megye: Bősze Éva költő vezetésével.

Lovag Dr. Aszódi Imre író, drámaíróÉs "megint csináltuk a fesztivált"

És megint csináltuk a fesztivált-, a Cserhát Művész Kör tavaszi gáláján az Erzsébetligeti Színházban. Sokan jöttünk, számtalan helyről, Magyarország minden szegletéről. Békéscsaba, Miskolc, Encs, Hosszúpályi, Debrecen, Pásztó, Szeged, Pécs, Szombathely, Kőszeg, Győr, Mosonmagyaróvár, Csepreg, Nagyvázsony, Vászoly, Veszprém, Vác, Nyíregyháza, Gyöngyös, Nyírpazony, Eger, Tiszaeszlár, Dunaújváros, Karcag, Tura, Adony, Balassagyarmat, Gödöllő, Hajduhadház, Szentendre, Törökszentmiklós, Budapest, Sidney, USA California, Szigetszentmiklós, Tatabánya, Mátraháza, Szerencs, Tata, de sorolhatnám. Árvíz volt, rendkívüli idő, pünkösd előtti szombat. És 140 embert érdekelt ez a tavaszi műsor, amely Kosztolányi verssel indult Bornemisza Attila előadásában, és O’sváth István Széchényiről tartott (Bornemisza írásában), majd egy színdarab: Párizsi kapitány előadásában: ( Bornemisza Attila, Balázsi Judit, Tárkányi Imre, Lazarev Oleg Alekszandrovics) nagy sikerrel, vastaps jutalommal. Ihász - Kovács Éva költő Árpád sírja c. versének sikere, Bacsa Ferenc gitárművész háromszoros újra /visszatapsolása. Dragony Timea „Petőfi kantátája”, nagy siker volt, CD - ről, Klimó Judit sanzonjai, Lovag Semes - Bogya Eszter gitárjátéka, és éneke, Enyedi Béla dalai, gitárkísérettel. Balázsi Judit - Tárkányi Imre rövid jelenete, Kecskés Borbála meglepően kitűnő, jó versmondása. Balázsi Judit versmondása: Ihász - Kovács Éva, Petneházy Kiss Bence, Just Krisztina,és sok-sok tag elhangzott verse. Györgyi Béla verselőadása, éneke. Holló Ila költő, festőművészről egy mese ami igaz is lehetne, és végül kitüntetése: az „Örökös tagság”.Aztán a festőművészek bemutatkozása, Koncz Eta, Gy. Simon Margit, Simon M. Veronika, Dezső Ilona Anna,V. Sándor Irén, S. Blaskovics Judit, Vagyóczki Kata, Frankó Anna, Holló Ila, Just Krisztina, és felsorolhatatlan még a névsor. Ebéd után újból felzengtek a gitárok, szilofon- játék Evelintől és versmondás Adrienntől Zágonyi Mónika kislányaitól, akinek szép versét is szavalták. ,Majd versek és zene. Csak néhány név: Tokaji Márton, Bősze Éva, Lengyel Mária, W. Takács Margit, T. Molnár Zsuzsa, Papp Judit, Klenczné Földi Irén, V. Hegedűs Zsuzsa, Lovag Praszna Mária, Koncz Margit. És nem beszélve a „Debreceni Vegyeskórus” előadásait, amit kétszer halhattunk, vastaps kíséretében… Minden jó ha jó a vége. S mindez azért jöhetett létre, mert fővédnők volt a Történelmi Szent Lázár Katonai és Ispotályos Lovagrend és annak nagyperjele: Chev. Vitéz Török Ádám nagyperjel, Chev. Vitéz Bognár László kancellár, Dáma Simon M. Veronika művészeti vezető, Ihász - Kovács Éva költő, Magyar Kultúra Lovagja és Nick Ferenc a lovagrend elnöke, az Erzsébetligeti színház vezetősége. Köszönet mindenkinek, mert felejthetetlen napot töltöttünk ezen a szép májusi szombaton.

( Lovag Bornemisza Attila )

lap tetejére